Romy’s recept: Zelfgemaakte appelmoes met kurkuma zonder suiker

12-03-2023

Zelf gezonde en toch lekkere appelmoes maken zonder suiker is niet moeilijk of ingewikkeld. Je kunt het beste een appelsoort gebruiken met een zoete smaak, zoals Royal Gala, Fuji, Elstar, Braeburn, Helios, Cox Orange of Golden Delicious. Deze appels zijn zoet en je hebt geen extra suiker nodig.

Appels bevatten veel goede voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het lichaam. Een geraspte appel is een van de traditionele huismiddeltjes tegen diarree. Als je vaak appels eet, kan je ook je vitaminehuishouding een boost geven, want appels bevatten vitamine B3, B5, B6, foliumzuur, vitamine C, vitamine E en vitamine K. Appels zijn een goede bron van vezels en antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en bijdragen aan de vele gezondheidsvoordelen van deze vrucht.

Ingrediënten:
-  1 kg biologische appels (zoet)
-  60 ml water
-  2 eetlepels vers biologisch citroensap
-  1 kleine verse biologische kurkuma wortel (optioneel)
-  1 vanillestokje (optioneel)

Bereiding:

  1. Schil, ontpit en snijd de appels in stukjes.
  2. Rasp de verse kurkumawortel fijn.
  3. Doe de appelstukjes, het water, het citroensap en de geraspte kurkumawortel in een pan en dek af met een deksel. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten sudderen op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat de appelcompote afkoelen.
  4. Pureer fijn met een blender.
  5. Schraap naar smaak het vanillestokje eruit en verfijn hiermee de appelmoes, roer nogmaals goed door en serveer.

Eet smakelijk!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy