Romy's recept: zeewierspaghetti met kerstomaatjes, knoflook en zelfgemaakte pesto

05-01-2022

Heeft u ooit zeewierpasta gegeten? De "I Sea Pasta" zeewierspaghetti in dit recept is een goede vervanger van pasta. Deze spaghetti is biologisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en laag in koolhydraten. Het zit vol vezels, vitaminen, mineralen en omega 3-vetzuren!

Wetenswaardigheden over algengroenten uit de zee:
Velen noemen algen een supervoedsel en voedsel van de toekomst. Algen zijn uitstekend voor figuurbewuste mensen en een goed low carb alternatief. Algen zijn ook interessant voor mensen die hun voedingspatroon willen aanvullen met extra DHA en EPA, maar geen vis willen eten. Zoals vegetariërs, veganisten of mensen met een visallergie.

Algen zijn caloriearm, bijna vetvrij en zitten vol vezels, eiwitten en essentiële aminozuren en vitaminen. Daarnaast zijn het ook een natuurlijke bron van vele belangrijke mineralen zoals magnesium, mangaan, jodium, calcium, ijzer, koper en zink. Bepaalde zeealgen (Schizochytrium sp. genoemd) bevatten de lange-keten omega 3-vetzuren DHA en EPA.

Ingrediënten zeewierspaghetti met kersentomaten voor 2 personen:

- 50 g biologische zeewierspaghetti (I Sea Pasta)
- 2 el zonnebloempitten
- 3 el olijfolie
- 200 g kerstomaatjes
- 3 tenen knoflook
- 1 takje verse rozemarijn (alternatief gedroogde rozemarijn)
- kruidenzout, vers gemalen peper
- pesto (recept zie hieronder)

Bereiding:

  1. Kook de biologische zeewierspaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster intussen de zonnebloempitten zonder vet in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  3. Schil de teentjes knoflook en snij ze fijn. Was de kerstomaatjes, dep ze droog en halveer ze.
  4. Bak de gehalveerde tomaten, de fijngesneden knoflook en een takje verse rozemarijn 3-4 minuten in een grote koekenpan, verwarmd met olijfolie, al omscheppend op matig vuur.
  5. Voeg de uitgelekte zeewierspaghetti toe aan de tomaten in de pan, vermeng alles goed en bak nog 3 minuten. Kruid met kruidenzout en versgemalen peper.
  6. Verdeel het gerecht over 2 borden en serveer met de pesto en geroosterde zonnebloempitten.

Ingrediënten recept pesto:

- 75g rucola
- 50 g parmezaanse kaas
- 65 g olijfolie
- 35g noten
- 2 tenen knoflook
- ½ theelepel kruidenzout

Bereiding:

  1. Snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes en schil de teentjes knoflook. Pureer samen met de rucola, de noten en de olijfolie in een keukenmachine tot de pesto. Breng op smaak met kruidenzout.
  2. Vul de bereide pesto in een schone glazen pot met schroefdeksel en bewaar hem in de koelkast.


Eet smakelijk!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy