Romy's recept: specerijen-toffee

30-10-2023

Deze gekruide toffee werkt als een kleine immuunboost voor het lichaam, dankzij de gezonde ingrediënten. De toffees zijn snel en gemakkelijk te maken, smelten heerlijk in je mond en zijn een gezond tussendoortje.

Tijdens de herfst heb je kans om verkouden te worden!
Om het koude seizoen te trotseren, kun je je weerstand op een eenvoudige en natuurlijke manier versterken via je voeding. Door bewust te kiezen voor gezonde voedingsmiddelen, kruiden en specerijen. Kruiden zoals kurkuma, gember, kaneel en chili geven niet alleen elk gerecht een speciaal tintje maar hebben ook specifieke gezondheidseffecten én ze verwarmen ons lichaam van binnenuit. 

Ingrediënten voor specerijen-toffee:

- 1 grote biologische citroen (voor citroenrasp)
- 100 g zachte biologische kokosolie
- 130 g sesampasta (tahin)
- 2 el imkerhoning
- 2 tl kurkumapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl Ceylon kaneel
- ½ tl speculaaskruiden
- 2 snufjes chilipoeder

Bereiding:

  1. Bekleed een kleine vierkante schaal (ca. 18x14cm) met bakpapier.
  2. Was de biologische citroen met heet water, droog hem af en gebruik een fijne rasp om citroenrasp te maken.
  3. Verhit de kokosolie in een steelpan tot het vloeibaar is, voeg de sesampasta toe en meng alle twee ingrediënten goed door elkaar. Zet de kookplaat uit.
  4. Voeg onmiddellijk de overige ingrediënten en citroenrasp toe aan de steelpan en meng alles goed door elkaar.
  5. Giet het mengsel in de schaal bekleed met bakpapier, laat afkoelen, zet afgedekt minstens 4 uur in de koelkast tot het geheel steviger is. Snijd de toffee vervolgens met een mes in kleine hapklare stukjes.
  6. Bewaar de specerijen-toffee in een bakje met deksel in de koelkast, op kamertemperatuur wordt de toffee te zacht.

Kom fit de herfst door en geniet van dit gezonde tussendoortje!                                                                                     

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy