Romy's recept: ontbijtkoekjes

26-10-2023

Deze kleine zachte koekjes, zonder geraffineerde suiker, zijn makkelijk en snel te bereiden. Dit recept met havervlokken en bananen is zeer vriendelijk voor de maag.

Een recept tegen ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap!
(Ochtend)misselijkheid kan verergeren bij een lege maag en een lage bloedsuikerspiegel, vooral bij zwangere vrouwen. Om de bloedsomloop en vooral de bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen, is het aan te raden om een licht ontbijt te nemen, zoals een kopje verse gemberthee en kleine gezonde snacks. Het verdelen van meerdere kleine maaltijden over de dag kan vaak helpen om misselijkheid te verminderen.

Ingrediënten voor 25 kleine koekjes:

 • 2 grote rijpe bananen (ca.400 g)
 • 150 g havermout
 • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
 • ½ theelepel Ceylon kaneel

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
 2. Bananen schillen en pureren. Meng de gepureerde bananen met gemberpoeder, Ceylon kaneel en havermout goed tot een deeg. Zet het deegmengsel opzij en laat het 5 minuten rusten.
 3. Leg met een eetlepel ca. 25 hoopjes deeg op een bakplaat met bakpapier, enigszins uit elkaar geplaatst. Druk elk hoopje deeg lichtjes plat met de eetlepel (ca. 5 cm lang en 3 cm breed per koekje).
 4. Bak de koekjes 15 minuten op 175 graden en plaats ze vervolgens op een rooster om af te koelen.
 5. De koekjes worden niet hard, ze blijven lekker zacht na het bakken.

Tip:

 • Je kunt ze 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
 • Je kunt ze ook invriezen en indien nodig op kamertemperatuur of kort in de oven op 175 graden ontdooien.

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy