Romy’s recept: Zomerse fruitrecept

03-06-2023

Dit zomerse recept met onder andere karnemelk en vers fruit bevat veel gezonde voedingsstoffen. Dit gerecht is geschikt voor elk moment van de dag en een echte aanrader voor warme zomerdagen! Zure melkproducten staan ​​voor veel mensen op het dagelijkse menu, en terecht. Ze smaken niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens gezond.

Het maagdarmkanaal van de mens wordt bevolkt door melkzuurbacteriën, die een positief effect hebben op onze spijsvertering. Melkzuurbacteriën komen ook vaker voor in zure melkproducten zoals karnemelk. Karnemelk wordt aangezuurd en ingedikt door fermentatie met behulp van natuurlijk voorkomende of toegevoegde micro-organismen (melkzuurbacteriën).

Kortom, zure melkproducten bevatten veel gezonde ingrediënten, waaronder mineralen als calcium, natrium, kalium, fosfor, magnesium, vitamines als vitamine A, C en diverse B-vitamines, en de toegevoegde probiotische bacteriën hebben een positief effect op de darmgezondheid. 

Recept zomerse fruit in glas

Ingrediënten voor 2 glazen:

- 200 ml biologische karnemelk
- 1 el chiazaad (en 5 el water om te weken)
- 2 el geraspte kokos
- vers fruit glas 1: ananas, kiwi, frambozen
- vers fruit glas 2: aardbeien, bosbessen, mango 

Bereiding:

  1. Meng 1 eetlepel chiazaad met 5 eetlepels water en laat 15 minuten weken.
  2. Snijd ondertussen de kiwi in plakjes en de mango in hapklare stukjes.
  3. Pureer de ananas en aardbeien apart.
  4. Meng de karnemelk met het geweekte chiazaad en geraspte kokos en vul in 2 glazen.
  5. Glas/glazen met gepureerde ananas, plakjes kiwi en frambozen vullen en/of glas/glazen met de gepureerde aardbeien, bosbessen en gesneden mango vullen.
  6. Garneer naar wens en dien daarna op.

Ik wens veel plezier met de bereiding en geniet van de zomer!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy