Romy’s recept: Mascarpone-vanillecrème met frambozen

04-12-2023

Met de juiste planning is het mogelijk om een heerlijk stressvrij kerstmenu te bereiden. Hoe ziet jouw kerstdessert er dit jaar uit? Mijn kerstdessert inspiratie voor jouMascarpone vanillecrème met frambozen.

Een zoet dessert is altijd het hoogtepunt van elke feestmaaltijd! Dit recept is een heerlijke, eenvoudige en snelle dessertinspiratie en is misschien wel een goede aanvulling op je kerstmenu.

Ingrediënten voor 4 porties:

- 500 g mascarpone
- 100 ml kokosmelk (met minimaal 60% kokosnootgehalte, verkrijgbaar in blik of tetraverpakking)
- 250 g bevroren frambozen
- 1 vanillestokje (optioneel)

Garnering: granaatappelpitjes, walnoten, kokosvlokken, physalis 

Bereiding:

  1. Ontdooi en pureer de frambozen. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit met een bot mes.
  2. Meng de mascarpone, kokosmelk en de uitgeschraapte vanillezaadjes goed door elkaar. Zo nodig zoet je met ahornsiroop, agavesiroop of honing.
  3. Verdeel de helft van de mascarpone-vanillecrème over 4 glazen, schep de frambozenpuree erop en verdeel de rest van de mascarpone-vanillecrème erover.
  4. Garneer met granaatappelpitjes, walnoten, geraspte kokos en physalis.

Ik wens jou en je dierbaren een ontspannen kerstperiode!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy