Romy's recept: Power muffins

14-05-2022

Deze lekkere power muffins zijn glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en snel te bereiden. Een perfect recept voor iedereen die van zoet houdt en die er binnen 25 minuten van wil genieten!

Gezonde suikervervanger
Gezonde suikeralternatieven zijn altijd op natuurlijke, plantaardige basis. Ook bij het kiezen van gezonde suikervervangers is het wel belangrijk om ervoor te zorgen, dat de bloedsuikerspiegel en de insulinespiegel zo min mogelijk verstoord wordt. Een gezonde, evenwichtige voeding is belangrijker dan ooit, is rijk aan vitale stoffen en heeft zo min mogelijk toegevoegde geraffineerde suikers.

Het levert niet alleen alle voedingsstoffen die nodig zijn om genoeg energie voor de dag te hebben, tevens levert het ook allerlei vitale stoffen die helpen gezond te blijven of zich weer gezond en fit te voelen.

Benodigdheden voor 6 Power muffins:
Muffinvorm voor 6 stuks

- 2 grote rijpe bananen
- 130 g boekweitvlokken
- 40 g zonnebloempitten
- 40 g gedroogde cranberries
- 30 g grof gehakte walnoten
- 30 g kokosrasp
- 1 tl ceylon kaneel
- 2 el rode bieten poeder(optioneel)

Garnering: kokosrasp, kasha of iets naar eigen keuze

Bereidingswijze:

  1. De oven op 180 graden boven- en onderwarmte voorverwarmen.
  2. De bananen pureren en in een grote kom mengen.
  3. Alle overige ingrediënten: boekweitvlokken, zonnebloempitten, gedroogde cranberries, grof gehakte walnoten, kokosrasp, ceylon kaneel en optioneel rode bieten poeder toevoegen en het geheel tot een mooi deeg kneden.
  4. De massa in de muffinvorm verdelen en met kokosrasp, kasha of iets naar eigen keuze garneren.
  5. De muffinvorm in het midden van de oven plaatsen en 15 minuten op 180 graden afbakken.
  6. De muffins uit de oven halen en goed aflaten koelen.

Eet smakelijk!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy