Romy's recept: Dillezalm uit de oven met groene salade

19-12-2022

Wij geloven dat gezonde voeding altijd de basis is. Daarom hebben we een gezond recept voor jou van onze eigen Romy. Deze keer: dillezalm uit de oven met groene salade!

Ingrediënten:

- 400 g zalmfilet (ongeveer 200g per persoon)
- 3-4 el olijfolie
- 1 biologische citroen
- 3 el verse dille
- kruidenzout
- peper

Bereiding van de Dille Zalm:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zalm af in koud water en dep hem droog.
  2. Snij de helft van de citroen in dunne plakjes en pers het sap uit de andere helft van de citroen. Bestrijk een ovenschaal met 1 el olijfolie, leg de zalm in de schaal, besprenkel met 1 el citroensap, breng op smaak met kruidenzout en peper.  Besprenkel met de resterende olijfolie en de verse dille.  Druk lichtjes aan en werk af met de schijfjes citroen.
  3. Bak 15-20 minuten in de oven. 

Bereid ondertussen de groene salade voor.

Ingrediënten groene salade:

- 300 g gemengde bladsla: Romeinse sla, lollo rosso, frisée, rucola.
- 1/2 rijpe avocado
- 2 radijzen
- ½ biologische citroen 

Garnering: kiemgroenten, fijngesneden  gekookte bieten, bosbessen.

Kruiden: salie, rozemarijn, tijm, peterselie.

Bereiding groene salade:

  1. Was, reinig en centrifugeer de sla.
  2. Meng goed met de dressing in een kom.
  3. Verdeel de salade met de gebakken zalm over 2 borden en garneer. 

Kerrie-yoghurt salade dressing of kruidenolie salade dressing

1.kerrie yoghurt salade dressing

- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 theelepels vers citroensap
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel biologische honing
- 1 teentje knoflook fijn geperst
- Kruidenzout
- Vers gemalen peper

2. kruidenolie salade dressing

- 3 el olijfolie
- 2 theelepels vers citroensap
- 1 theelepel biologische honing
- Verse kruiden
- Kruidenzout
- Vers gemalen peper

Eet smakelijk!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy