Romy’s recept: Pink Milk Latte warm en/of met ijs

01-05-2023

De basisvariant van de Pink Milk Latte bestaat uit slechts twee ingrediënten: pure rode bietensap en melk. De smaak van deze Pink Milk Latte is licht zoetig en niet aards, zoals u vaak verwacht van bieten. Chai latte? Matcha latte? Vanaf nu is er een nieuwe trend: het drankje Pink Milk Latte. 

Deze gezondheidstrend smaakt even voortreffelijk als hij eruitziet. Rode bieten latte zijn niet alleen aangenaam fris, zoet en lekker, maar ook heel gezond! Professionele atleten zweren bij bieten vanwege dat zij het uithoudingsvermogen verhogen en nitraten bevatten, een absolute power booster. Deze gezonde powerknol levert ook veel kalium, natrium, fosfor, magnesium, calcium, ijzer, foliumzuur, vitamine C en een hoog gehalte aan bètaïne.

Weet u wat lactoferrine is?
- Lactoferrine is een eiwit (glycoproteïne) dat van nature in ons lichaam voorkomt. Lacto betekent "melk" en ferrine staat voor "ijzer". Lactoferrine kan ijzer binden en komt voor in onze slijmvliezen, speeksel, gal, tranen, afscheidingen van de luchtwegen en het maagdarmkanaal.
- Lactoferrine komt van nature in hoge concentraties in moedermelk voor en wordt door het lichaam geproduceerd als reactie op intensieve inspanning.
- Lactoferrine komt ook in koemelk voor. Het kan worden verkregen uit rauwe melk of uit wei, het restproduct van kaas.

Nog een tip voor de bereiding van deze 2 recepten:
Als alternatief voor pure rode bietensap kunt u gedroogd bietenpoeder in pure vorm gebruiken. Meng 3 theelepels bietenpoeder met 120 ml warm water. Als u het zoeter wilt, kunt u ongeveer 1 theelepel agavesiroop of honing toevoegen.

1. Recept Pink Milk Latte met ijsblokjes:

Ingrediënten voor 2 glazen:
- 120 ml pure rode bietensap
- 200 ml melk
- ijsblokjes

Bereiding:

  1. Verdeel de koude melk en ijsblokjes in 2 glazen en giet voorzichtig het bietensap over de melk en serveer.

2. Recept Pink Milk Latte heet:

Ingrediënten voor 2 glazen:
- 120 ml puur rode bietensap
- 200 ml melk

Bereiding:

  1. Verwarm de melk en schuim deze op, bij voorkeur in een melkopschuimer.
  2. Laat de opgeschuimde melk iets afkoelen en verdeel ze in 2 glazen, voeg nu het bietensap toe zodat de vitale stoffen behouden blijven. Serveer de rode bieten latte direct.

Geniet ervan warm en/of met ijs!

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy